sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tämän viikon Äänenmurros on nyt podcastina Moreenin sivuilla. Voit kuunnella sen tästä: http://moreeni.uta.fi/sites/default/files/podcast/Aanenmurros_181011.mp3

Ohjelman studiovieraana on tällä kertaa Oikeutta eläimille -järjestön Karry Hedberg. Lisäksi kuullaan Eurooppanuorten puheenjohtajan Matti Niemen haastattelu.

Ohjelmassa yritetään määritellä aktivismia ja mietitään, mikä tekee ihmisestä aktivistin. Hedberg kertoo perusteluista sille, miksi eläinten oikeuksia on tehokkainta ajaa suoralla toiminnalla, eli näkymällä kadulla ja julkaisemalla videomateriaalia eläintuotantotiloilta. Oikeutta eläimille luonnehtii itseään ruohonjuuritason järjestöksi, joka haluaa vaikuttaa suoraan ihmisiin.

Matti Niemi uskoo Hedbergin tavoin suoraan toimintaan yhtenä demokratian muotona, mutta peräänkuuluttaa lisäksi instituutioiden ja poliittisen järjestelmän kautta vaikuttamista. Ilmastonmuutoksen vastaisesta taistelusta Niemi totetaa, että muutos lähtee kuitenkin myös jokaisesta yksittäisestä ihmisestä.

Kumpikin ohjelmassa kuultava puhuja esitti hyviä ajatuksia, jotka saavat kuulijan miettimään omaa suhdettaan yhteiskunnassa vaikuttamiseen ja siihen, miten sitä toteuttaa.

Kiitos, ja ensi kertaan!


- Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti